WIJ ZIJN HONDENLIEFDE

TRAINING, COACHING & THERAPIE

training

Wilt u een leuke relatie met uw hond? De samenwerking tussen u en uw hond vraagt om goede training en veel oefenen. Iedere hond is anders, maar dat geldt ook voor u als hondeneigenaar. Een training kan op verschillende niveaus worden gegeven. Het begint met goede basisvaardigheden, (gezins)socialisatie, benchtraining, zindelijkheidstraining en het leren van de hondentaal. Dit kan later natuurlijk verder worden uitgebreid. 

Iedere training vraagt om maatwerk. Samen bepalen wij vooraf welke doelen u wilt behalen en hoeveel tijd dit met zich mee zal brengen. 

Ik werk vanuit uw eigen omgeving en kom dan ook graag naar u en uw hond toe. Door vanuit een veilige omgeving te werken leert uw hond sneller en beter.  Aan specifieke situaties kan gemakkelijk extra aandacht worden gegeven. Loopt u vaak langs een drukke weg? Heeft u kleine kinderen in huis? Of zijn er andere specifieke situaties waar u en uw hond mee te maken krijgen? Per training is er uiteraard de ruimte en aandacht om op deze vragen en situaties in te spelen.

Heeft u puppy of jonge hond die nooit echt de basisvaardigheden heeft getraind? Of heeft u zelf nooit goede begeleiding gehad over hoe u uw hond het beste kan leiden? Dan is het volgen van een training de juiste stap!

coaching

Tijdens het volgen van mijn opleiding voor dog-assistent ben ik mij gaan specialiseren in de wisselwerking tussen mens en hond. Een ongewenste situatie hoeft dan ook niet alleen door de hond of hondeneigenaar te ontstaan. Vaak gaat het om het samenspel van u beide. Door mijn opleiding ben ik in staat om goed te achterhalen hoe de ongewenste situatie tot stand is gekomen en wat er gedaan kan worden. Soms gebruik ik hiervoor de inzet van mijn eigen hond. 

Iedere hulpvraag is anders. Is uw hond rusteloos, geprikkeld of heeft zij/hij uitingen van stress? Of is uw hond ongehoorzaam? Samen ontdekken wij wat de oorzaak is van dit gedrag. 

Coaching van u en uw hond is maatwerk en begint vanuit uw eigen omgeving. Tijdens een eerste kennismaking wordt besproken welke hulpvraag u heeft.  Gezamenlijk wordt dan bepaalt hoeveel tijd dit mogelijk met zich mee zal brengen. De invulling is divers en hangt volledig af van uw specifieke situatie. In goed overleg wordt besproken welke stappen er per moment kunnen worden gezet. 

Ontstaat er een ongewenste situatie met u en uw hond en heeft u daarvoor hulp nodig? Dan is het inzetten van coaching voor u en uw hond het beste om te doen. 

therapie

Wanneer uw hond ongewenst gedrag vertoont, kan het helpen om gedragstherapie te volgen. Door mijn brede ervaring met honden met verschillende gedragsproblemen, ben ik in staat om goed in te schatten wat uw hond nodig heeft. 

Is uw hond continue aan het blaffen of angstig? Jaagt zij/hij dieren en fietsers na? Wij komen er samen achter waarom dit gedrag tot uiting komt en wat er aan gedaan kan worden.

Een zorgvuldige eerste observatie leidt tot een maatwerk gedragstraining. Tussentijds houden wij samen de voortgang goed in de gaten. Om zo stap voor stap u en uw hond naar de gewenste situatie te brengen. 

Wilt u graag dat uw hond weer normaal gedrag gaat vertonen? Dan is het verstandig om te bekijken of gedragstherapie kan helpen.